Ochtend routine ideeën die elke boss lady moet toevoegen aan haar vaste routine 


Een ochtend routine hebben heeft een grotere impact dan jij wellicht denkt. Hoe je dag start bepaald namelijk hoe de rest van je dag zal verlopen. Als je nog geen ochtend routine hebt bedacht voor jezelf, geen zorgen, het is nooit te laat! Heb je deze al wel, dan kun je alsnog kijken of je één van deze tips kunt toevoegen aan jouw ochtend routine.

 

1. Ze worden vroeg wakker en drukken niet op snooze
Het is ongelofelijk wat een extra uur in de ochtend kan doen. Inplaats van jezelf haasten en op moeten schieten om op tijd de deur uit te gaan, kun je de tijd nemen om de dag rustig te beginnen.
Vroeg wakker worden geeft je meer tijd om de dingen te doen die ik hieronder ga benoemen. Of je nou een workout wilt doen, een boek wilt lezen of uitgebreid wilt ontbijten.
Succesvolle vrouwen drukken nooit op snooze. Als je snooze indrukt vertel je je lichaam en geest dat je lui bent en niet gemotiveerd bent om aan je doel te werken.

 

2. Ze pakken niet meteen hun telefoon
Als je als eerst je telefoon pakt in de ochtend, kan dit onnodig stress en ongerustheid veroorzaken. Als je emails checkt voordat je aan het werk gaat, geef je jezelf het gevoel dat je moet werken. En door social media heen scrollen is zonde van je tijd. De tijd die je daaraan besteed kan je beter gebruiken voor je lichaam en geest. Door bijvoorbeeld eerst even een yoga oefening te doen.

Succesvolle vrouwen focussen zich namelijk eerst op zichzelf voordat ze aan het werk gaan.

Het beste is om je telefoon buiten de kamer te laten, zo raak je ook niet in verleiding om je telefoon erbij te pakken. Wat ik zelf toe pas is de functie: niet storen (I phone). Van 22.00 uur tot 9.00 uur ‘s ochtends zie ik geen berichten verschijnen op mijn scherm. Wel kan ik worden gebeld door contact personen die ik als favoriet heb opgeslagen. Op deze manier kun je jouw telefoon toch nog gebruiken als wekker, zonder dat je gebombardeerd word met emails en appjes.

 

3. Ze plannen hun dag
Succesvolle vrouwen plannen altijd hun dag van te voren. Ze gebruiken hiervoor een planner en schrijven hun to-do list op aan het begin van de dag (of de avond ervoor), zodat ze weten wat ze die dag op de agenda hebben staan. Je dag plannen of je to-do list doornemen in de ochtend zorgt ervoor dat jij het gevoel hebt dat je controle hebt over je dag. Je voelt je ready for a new day vol met energie!

4. Ze bewegen hun lichaam
De ene succesvolle vrouw zal full-body workouts doen in de ochtend en de ander stretcht zichzelf even snel uit. Ze bewegen hoe dan ook hun lichaam. Dit zorgt ervoor dat je jezelf energiek voelt.

 

5. They’re mindful
Mindfulness is zo belangrijk en onderdeel van elke succesvolle vrouw haar ochtend routine. Of dat nou betekend dat ze 10 minuten mediteert, 3 dingen opschrijft waarvoor ze dankbaar is, yoga, of ademhaling oefeningen doet, mindfullness zorgt ervoor dat je de hele dag in harmonie bent met jezelf.

 

6. Ze eten een energie gevend ontbijt
Even snel een ontbijtkoek pakken voordat je de deur uit rent telt niet als een energiek ontbijt. Een goede ochtend routine bevat tijd voor een goed ontbijt, wat ervoor zorgt dat je voldoende energie hebt om de ochtend te knallen! Als je je zorgen maakt over de tijd die je nodig hebt hiervoor.. je kan ook een gezond ontbijt maken binnen enkele minuten. Een eitje koken voor op je advocado toast bijvoorbeeld. Een andere optie is griekse yoghurt met granola en aarbei, my fav!

7. Ze drinken voldoende water
Je lichaam verliest ongemerkt best wel wat vocht tijdens het slapen. Het is daarom belangrijk om je lichaam te re-hydraten in de ochtend door gelijk een glas water te drinken. Een schijf citroen of wat zout hieraan toevoegen zorgt ervoor dat je voldoende vocht vast houd.

 

8. Ze lezen
Of het nou het nieuws, hun favoriete blog of hun favoriete boek is, een succesvolle vrouw leest in de ochtend. Ze informeren zichzelf, voeden hun geest en leren zichzelf nieuwe dingen. Het maakt niet uit in wat voor industrie je werkt, het is altijd een goed idee om op de hoogte te zijn van nieuwe zaken. Je kan bijvoorbeeld uitzoeken hoe je bedrijf kan groeien of hoe je het beste aan jezelf kunt werken.

 

9. Ze maken hun bed op
Je bed opmaken lijkt geen big deal te zijn toch? Maar het zet de toon voor de rest van je dag! Je bed opmaken zorgt ervoor dat je de slaapkamer verlaat met een opgeruimd en georganiseerd gevoel. Je maakt hierdoor ook de kans kleiner dat je er weer terug in duikt.

 

10. Ze maken zichzelf klaar voor zichzelf
Succesvolle vrouwen maken zichzelf altijd klaar voor de dag. Dit doen ze voor niemand anders dan voor hunzelf. Zelfs als ze vanuit huis werken. Je voelt jezelf namelijk een stuk productiever en klaar om de dag te rocken als je haar en makeup is gedaan. Doe daarom vanaf nu een outfit aan die jouw laat voelen als een BOSS B*TCH als je vanuit huis werkt of naar werk toe gaat.


Hoe start je een ochtend routine? ☕️
Als je een van de mensen bent die op snooze drukt totdat je nog maar 10 minuten hebt om jezelf klaar te maken, is het zeker de moeite waard om even verder te lezen.

Als eerst is het belangrijk om een commitment met jezelf aan te gaan. Het kan lastig zijn totdat je er een gewoonte van maakt. Maar als je het vaak genoeg doet, zal jouw lichaam er automatisch naar gaan handelen. Ik word nu bijvoorbeeld elke dag om 7:00 wakker door mijn biologische wekker.

Je ochtendroutine moet ervoor zorgen dat je vol energie de dag gaat beginnen.

Ik heb een aantal producten ontwikkeld die jou hierbij kunnen helpen. Zodat jij vandaag nog kan beginnen!

https://jasmienw.nl/selfcare/

 

xoxo Jasmien

 

 

9 antwoorden
 1. Talinja
  Talinja zegt:

  Super leuke en handige tips! Ik ben gelijk een planning gaan maken voor morgen en heb een interessant boek klaargelegd om in te beginnen.

  Beantwoorden
 2. Ruth Cataleya
  Ruth Cataleya zegt:

  Wat een inspirerende blog. Vooral de alinea over ”ze pakken niet meteen hun telefoon” heeft me weer eens wakker geschudt. Het is inderdaad van belang om tijd voor jezelf te nemen in de ochtend om je voor te bereiden op de dag die gaat beginnen! Blijf zo doorgaan Jasmien. Ben trots op je.

  XOXO,
  Cat

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *